Ri-flex

Mijn naam is Ria Mol. Na mijn opleiding Orthopedagogiek heb ik trainingen gegeven zoals ouder- en Alphacursussen en gespreksgroepen geleid.
Psychosociale therapie volgde ik bij het Kempler Instituut Nederland K.I.N.
Ik begeleidde vluchtelingen psycho-sociaal en pastoraal en zette interkerkelijke netwerken op bij nieuwe asielzoekerscentra (AZC’s). Vervolgens was ik pastoraal werker in de gevangenis.

Ik ontdekte de voetreflexologie, ging die toepassen en was onder de indruk van het resultaat en het heilzame effect op de gezondheid.
In mijn werk heb ik gezien dat geestelijke problemen zich vaak lichamelijk uiten. Maar ook andersom: dat lichamelijke moeiten hun weerslag hebben op de psyche. Lichaam en geest zijn één en beïnvloeden elkaar.
Ik ben altijd met de psychische kant bezig geweest maar voelde het als een gemis dat ik de lichamelijke kant moest laten liggen. Reflexologie heeft als invalshoek wel die lichamelijke kant. Zo vormt alles bij elkaar een mooie combinatie.
Ik werk graag met deze ontspannende en op herstel gerichte behandeling.

Ik heb de opleiding gevolgd bij Elsemarie Richt van het Reflexologisch Instituut Nederland in Steenwijk en ben daarna met mijn praktijk begonnen.
Aanvullende trainingen in ART technieken (Advanced Reflexology Techniques) heb ik bij haar en Tony Porter, die deze technieken ontwikkeld heeft, gevolgd.