Ervaringen

 
Chronisch pijn na breuk.
Eind mei 2018 ben ik door onbekende oorzaak, met m’n fiets gevallen op een verharde weg.
Gevolg een flinke hersenschudding met een craniale bloeding en een gebroken bekken.
Na een heftige pijnlijk periode met allerlei pijnmedicatie bleef de pijn hardnekkig aanwezig.
Ruim een maand later vroeg ik om fysiotherapie om te oefenen wat ik nu moest doen of laten. Met deze behandelingen kwam ik weer aardig op de been.
Maar pijn in m’n rechter lies bleef. Ondanks verschillende behandelingen daarna van osteopathie die mij zou kunnen helpen en de laatste weken een chiropractor, het bleef zeuren in m’n lies, vooral met gewoon lopen of wandelen kon ik dit niet als pijnvrij ervaren.
Na twee behandelingen met reflexologie kon ik zeggen dat de pijn bijna nihil is.
Ik ben nu twee maanden verder waarin ik regelmatig loop en fiets en pijnvrij ben.
Nu kan ik weer alles doen, voel geen pijn meer in mijn lies wat vooral opspeelde als ik wandelde.
 
J.M.

Verstoorde hormoonbalans

Ik ben bij Ria terecht gekomen vanwege mijn vermoeidheidsklachten. Deze had ik al jaren en de dokters konden er niets aan doen. Daarnaast had ik ‘prikkelbare darmen’. Ik las de reacties op de website van Ria en kreeg hierdoor een klein beetje nieuwe hoop. Al na de eerste sessie bleek dat mijn hormoonhuishouding niet op orde was en daarnaast mijn gehele spijsverteringsstelsel niet goed functioneerde. Het was dan ook behoorlijk pijnlijk als Ria mijn voet behandelde. Na zo’n behandeling merkte ik een aantal dagen erna dat ik mij energieker voelde, wat een nieuwe ervaring was sinds lange tijd. In het begin kwam ik om de twee weken bij Ria, later eens per maand. Ria leerde mij ook hoe ik het op mijn eigen hand kon toepassen, en zelfs mijn man heeft ze een aantal drukpunten geleerd op mijn voet. Zo konden we er ook thuis mee aan de slag gaan. Nu, na een aantal maanden, kan ik zeggen dat ik mij een stuk beter voel. Ik heb een stuk meer energie, soms heb ik het zelf niet eens meer door hoeveel beter het gaat! Ik kon stoppen met ‘de pil’, waarmee ik twee jaar geleden begonnen was vanwege mijn heftige menstruatie en bloedverlies. Mijn menstruatiecyclus kwam meteen op gang en deze verloopt nu zonder problemen, ik heb veel minder bloedverlies en de heftige krampaanvallen zijn verleden tijd. Al met al een enorme verbetering! Ik ben Ria dankbaar voor de behandelingen en beveel voet-reflex van harte aan.

D.v.D.

 

Schouderklachten, slijmbeursontsteking

Door een slijmbeursontsteking in mijn schouders, waar je veel pijn en ongemak van hebt, ga je zoeken om eindelijk weer eens gewoon je armen te kunnen bewegen zonder pijn.Ik heb van alles geprobeerd (en ik denk met mij heel veel anderen): dry neadling , cortisone spuiten, shiatsu , fysiotherapie kortom allerlei therapieën om eindelijk eens van de pijn af te zijn.

Toen ben ik bij Ria gekomen. Door haar verhaal op internet werd ik enthousiast. Ik heb met haar een afspraak gemaakt en eigenlijk niets verteld waar ik last van had. Nou dat was ook niet nodig. Zij is mijn voeten gaan behandelen en kwam er al snel achter waar ik last van had. Toen ik na een uur weer buiten stond voelden mijn voeten licht aan, had ik het idee dat mijn armen ook minder pijnlijk waren en makkelijker konden bewegen. Ik ben iedere week teruggegaan. De pijn in mijn schouders verminderde bij iedere behandeling en ik kwam daardoor steeds beter en gelukkiger in mijn vel te zitten.

P.W.

Verstoorde hormoonbalans en chronische moeheid

Na de geboorte van onze tweede zoon raakte mijn menstruatiecyclus erg ontregeld. Met een menstruatiecyclus van 21 dagen en veel bloedverlies was ik na zes jaar bijna voortdurend moe. De huisarts stelde een behandeling met hormonen voor maar daar voelde ik weinig voor. Na met Ria over mijn klachten gesproken te hebben, koos ik ervoor mij door haar te laten behandelen. Al na een paar behandelingen merkte ik verschil. Zij behandelt in een plezierige omgeving op een heel betrokken manier. De periode tussen de menstruaties werd langer en het bloedverlies aanzienlijk minder. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Mijn menstruatiecyclus is in balans en ik heb voor het eerst in jaren weer energie om nieuwe dingen te ondernemen. Ik raad iedereen aan te onderzoeken wat een behandeling voetreflexologie voor je gezondheid kan betekenen.

J.R.

Stressklachten

Ik weet niet hoe moet ik bedanken voor zo’n erg goede behandeling. Dankzij jou heb ik niet meer last van mijn nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en slapeloosheid.
S. M.

 

Moe, rugproblemen, COPD

2014 was een zwaar jaar. Te druk in mijn full time baan. Al lang last van prikkelbare hoest die maar niet over wil gaan. Halverwege het jaar lelijk gevallen waardoor de radiuskop in mijn arm brak en niet wilde genezen. In januari 2015 volgde een operatie waarna alle vermoeidheid eruit kwam en ik ook nog eens hevig last kreeg van onderrug en bekkenspieren waardoor ik bijna niet meer kon wandelen.

Onder het mom: baat het niet, dan heb ik in elk geval een uur heerlijke massage,  besloot ik op zoek te gaan naar voetreflexologie in de buurt. Op die manier vond ik de praktijk van Ria Mol.

Een eerste behandeling om te proberen is een goede manier om met elkaar kennis te maken en te ontdekken of dit is wat je wilt. Het bleek een schot in de roos! De behandeling is één ding maar de persoon die het doet is eigenlijk net zo belangrijk. Ook daar moet je je goed bij voelen.
De eerste behandelingen kwamen diep binnen. Elk vol uur lag ik eigenlijk alleen maar te gapen, ik werd Ria’s kampioen gapen. Heerlijk vond (en vind) ik de behandelingen.
Langzaam kwam er meer energie terug, na maanden ziekteverlof kon ik eindelijk weer volledig aan de slag en ik kreeg weer zin in wandelen, fietsen en andere actieve dingen.

Het is bijzonder om te ontdekken hoe bepaalde plekjes op je voeten (soms héél!) pijnlijk kunnen zijn maar aan het eind van het uur veel beter aanvoelen. Na 4 maanden begin ik nu ook verband te zien tussen de behandeling en mijn prikkelbare hoest, die in de periode na de behandeling veel minder is. Ook de onderrug wordt, in combinatie met oefeningen om de spieren sterker te maken, beter. COPD en artrose gaan natuurlijk niet meer over maar de behandelingen helpen enorm om er minder last van te hebben.

A. V.

 

Ziekte van Crohn en PDS

Ik werk fulltime en heb de ziekte van Crohn en PDS (prikkelbaar darm syndroom).
Die twee samen vergen heel veel energie van mijn lichaam.

Ik zat er helemaal doorheen, had totaal geen energie meer en moest mezelf door de dag heen slepen.
Elke dag als ik uit mijn werk kwam moest ik gaan liggen en bijkomen voordat ik verder kon met de huishoudelijke taken.
Ik voelde mij in de ochtend nog slechter dan de avond ervoor. Had totaal geen positieve kijk meer op de toekomst. Ik had de laatste tijd ook erg last van mijn PDS: een opgezwollen buik en mijn stoelgang was elke keer weer anders.
Van mijn rug had ik veel last tijdens mijn werk en ook gewoon als ik in bed lag.

Ik kreeg te horen van mijn moeder dat een vriendin van haar voetreflexologie deed en dat ik snel een keer lang moest komen! Ik heb een afspraak gemaakt en sindsdien gaat alles beter. Ik heb meer energie gekregen; ik hoef na mijn werk niet meer eerst bij te komen om iets te gaan doen.
Ik voel dat ik alles beter aan kan en mezelf niet meer door de dag heen hoef te slepen.
Geestelijk ben ik ook aan het veranderen. Ik heb geleerd om alle stress factoren uit mijn leven te verwijderen, mijn grenzen aan te geven en ik ben al een stuk positiever aan het worden.
Ik heb al een aantal stappen gezet in de goede richting en dat voelt heel goed.
Mijn PDS is tot rust gekomen, ik heb geen last meer van een opgezwollen buik en mijn stoelgang is weer normaal. Mijn rugpijn is ook stukken minder.

Dus alleen maar positieve dingen. Ik ben heel blij met het resultaat en ga er voorlopig nog mee door! En dat al na 5 sessies; het is echt een aanrader.

D. B.

 

Hooikoorts

Ieder voorjaar komt er een moment dat mijn neus helemaal dicht zit. Dodelijk vermoeiend om de hele dag door mijn mond adem te halen en de nachten worden er ook niet beter op. Neussprays helpen wel, maar mag je maar een week gebruiken en dan hou ik nog 7 weken verstopte neus over.

Tijdens een behandeling ging mijn neus open, al deed de behandeling flink zeer op de plekken die corresponderen met mijn neus/hoofd. Naarmate ik meer behandelingen had bleef mijn neus langer open. Mijn weerstand werd beter en afgelopen voorjaar heb ik voor het eerst geen dichte neus gehad!

M. L.

 

Ontspanning

Mijn voeten zijn behandeld door Ria. Gelijk na de eerste behandeling voelde ik me ontzettend relaxed.
A. D.

 

Zere nek

Ik had een keer verkeerd geslapen en werd wakker met een stijve, zere nek. Ik kon mijn hoofd nauwelijks bewegen en het deed enorm veel pijn. Normaal zou dit een paar dagen duren maar die dag had ik een behandeling bij Ria. Binnen 2 uur na de behandeling was mijn nek weer normaal, echt super fijn! Ik was best verbaasd dat voetreflexologie ook zo goed werkt in een acute situatie.

M. M. 35 jr.

 

Verstopte neus

Mijn dochter van 10 had al jaren last van een verstopte neus. Ze haalde ’s nachts altijd adem door haar mond en had veel last van slijmvorming. Het verwijderen van haar neusamandel had niet veel geholpen. Ze is enorm opgeknapt door de behandelingen bij Ria. Niet alleen kan ze weer beter ademhalen en heeft ze geen last meer van slijm, maar ze is ook minder moe. Ook heeft Ria mij geleerd hoe ik mijn dochter zelf kan behandelen op dit punt zodat ik het thuis kan bijhouden.

Y.L. 10 jr.

 

Altijd moe

Ondanks dat ik heel gezond leef, (en dan bedoel ik ècht gezond: op tijd naar bed, volkoren, veel groente en fruit, bewegen enz.) bleef ik ontzettend moe en bovendien kwam ik aan. Ik kon er geen vinger achter krijgen en uit bloedonderzoek kwam niks. Na 1 behandeling had ik 4 dagen lang enorm veel energie. Het bleek dat mijn hormonen op een laag pitje werkten en d.m.v. voetreflexologie werden die weer aan het werk gezet. Elke behandeling zorgde ervoor dat ik me langer beter ging voelen. Bovendien viel ik eindelijk af. De sfeer bij Ria is erg prettig. Als je wilt praten is dat prima, maar stil zijn mag ook. Ik vond het heel prettig dat ze dingen uitlegde waardoor ik beter snapte hoe mijn lijf in elkaar zit en ik er mee om kan gaan. Ik heb ook erg veel gehad aan haar voedingstips waar een prettig stuk nuchterheid in zit.

Vr. 39 jr.

 

Neuropathie (na kankerbehandelingen)

Tijdens de reflexologische behandelingen ervaar ik: vakkundigheid, resultaatgerichtheid en betrokkenheid. Ik merk waarneembare vooruitgang en herstel en beveel deze behandeling ten zeerste aan!

Psychosociaal en pastoraal:

>De gesprekken op basis van een professionele, praktische benadering heb ik ervaren als goed en direct toepasbaar. Alle lof voor het bijzondere resultaat!

Cliënt/Amb.

 

Multipele sclerose

Het was goed bij jou. Ik ben er enorm van opgeknapt. Eerst liep ik moeilijk en was ik stijf in mijn spieren en nu loop ik weer soepel, is de stijfheid een stuk minder en het gaat nog steeds goed.

De komende tijd besteed ik aandacht aan hoe ik omga met mijn moeheid in combinatie met mijn werk en de opvoeding van mijn kind. Ik neem de herinnering aan de fijne behandelingen bij jou mee. Je hebt een belangrijk deel bijgedragen aan mijn herstel! En dat laat ik niet meer los. Dank je wel daarvoor.

En als het weer minder gaat, want dat kan gebeuren met ms, dan hoop ik weer bij je terecht te kunnen voor herstel en je compassievolle begrip.

C. v.’t H.